Agrarisch bouwen

Binnen het assortiment sandwichpanelen heeft ArcelorMittal panelen die bijzonder geschikt zijn voor gebruik in de landbouw-, vee- en fruitteelt sector

Agrarisch bouwen

Bij sandwichpanelen voor dak en gevel zijn isolatie en duurzame coating twee van de belangrijkste punten in het productieproces van ArcelorMittal.

Agrarisch bouwen

ArcelorMittal sandwichpanelen zijn zeer geschikt voor o.a. rundveestallen, loodsen en andere agrarische gebouwen.

  Iconisch ontwerp voor ArcelorMittal Hoofdkantoor onthuld

  07-03-2018

  Iconisch ontwerp voor ArcelorMittal Hoofdkantoor onthuld 

  De Franse architecten Wilmotte & Associés hebben een prijsvraag gewonnen voor het ontwerp van een nieuw hoofdkantoor voor ArcelorMittal in Kirchberg (Luxemburg).

  ArcelorMittal onthulde recentelijk het ontwerp voor haar nieuwe wereldwijde hoofdkantoor op de Kirchberg. Het gebouw met 16 verdiepingen bevindt zich in de buurt van de Portes de l'Europe en een ander iconisch monument, de Philharmonie. Gebruik makend van 5.000 tot 7.000 ton staal, gemaakt in Luxemburg, zal het gebouw zich conformeren aan wat bekend staat als Cradle to Cradle-ontwerp, wat betekent dat de materialen die in de constructie worden gebruikt opnieuw kunnen worden gebruikt nadat het is ontmanteld zonder ze te hoeven recyclen.

  Een groot deel van het gebouw kan vooraf worden geassembleerd, wat de hoeveelheid tijd en onderbreking op de werkelijke bouwplaats vermindert. Volgens Aditya Mittal, CEO van ArcelorMittal Europe, begint het werk in de zomer van 2019 en moet het gebouw in de herfst van 2021 worden voltooid.

  ArcelorMittal zal ongeveer 40% van de 55.000 m2 bezetten en zoekt huurders voor de resterende ruimte. Maar het echt unieke aspect van het nieuwe hoofdkantoor is dat het gebouw zelf maar de helft van het oppervlak in beslag zal nemen. Het wordt doorkruist door een interne straat die toegankelijk is voor het grote publiek, hier worden o.a. een restaurant, een fitnessruimte en een auditorium gerealiseerd. "Het is een nieuwe stijl van architectuur", aldus architect Jean-Michel Wilmotte.

  "Het is een nieuwe stijl van architectuur", aldus architect Jean-Michel Wilmotte.

   

  fotos: Wilmotte & Associés

  Foto: Wilmotte & associés